День ракетних військ і артилерії України

 


День ракетних військ і артилерії України

Професійне військове свято українських ракетників і артилеристів приурочено дню, в який в роки Великої Вітчизняної Війни, 3-го листопада 1943-го року, при високої щільності артилерії на ділянці прориву оборони противника, була розпочата операція з визволення столиці України - міста Києва. Він відзначається на підставі Указу Президента незалежної України від 31-го жовтня 1997-го року № 1215/97.
За своєю історією це військове професійне свято сягає своїм корінням в бурхливі радянські часи і виникло на підставі Указу Президії Верховної Ради Радянського Союзу від 17-го листопада 1964-го року, який встановив цей пам’ятний день на 19-го листопада. Так, традиційно на честь героїв минулої війни, ракетники і артилеристи святкують свій професійний день двічі.
Сучасні Збройні Сили неможливо зараз уявити без використання ракетних технологій і застосування професійної артилерії. Вони довели свою високу ефективність на практиці в ряді військових конфліктів. Ракетники і артилеристи продовжують нести свою військову службу в складі Української Армії, постійно підтримуючи не тільки високу бойову готовність та професіоналізм, а й підтримують високі морально-патріотичні традиції, зміцнюючи авторитет української державності.
За військової традиції в «День ракетних військ і артилерії» керівники країни і вищі чини Міністерства Оборони України вітають своїх колег з цим військовим професійним святом. Військовослужбовці які відзначилися, представляються до державних нагород, присвоєння позачергового військового звання.
Українські артилеристи і зараз показують силу і відвагу  в боротьбі з ворогом. Ними варто пишатися, а також пам’ятати про Героїв, яких вже немає з нами.
 “Наші артилеристи сьогодні кращі у світі. Вони опанували більшість сучасних артилерійських систем, що перебувають на озброєнні в провідних країнах, і майстерно їх застосовують. Такого бойового досвіду не має ніхто”, — написав Валерій Залужний.

За його словами, попри вогневу перевагу росіян, ЗСУ дають йому гідну відсіч: “Їхній кількості ми протиставляємо нашу якість”, — додав Головнокомандувач ЗСУ. Він також подякував воїнам ракетних військ і артилерії за службу, зауваживши, що вони бережуть кров піхоти, зупиняють ворожий наступ і створюють умови для просування наших військ уперед.

У День ракетних військ і артилерії незалежної України ми приєднуємося до привітань на адресу всіх, хто пов’язав свою трудову діяльність і свій громадянський обов’язок з розробками і виробництвом цієї високотехнологічної техніки, на адресу тих, хто зараз несе свою вахту на бойовому посту, на адресу ветеранів ракетників і артилеристів. Зі святом Вас і глибокий Вам уклін! З Днем ракетних військ і артилерії!

День інженерних військ України

Також 3 листопада своє професійне свято відзначають інженерні війська. Це свято було започатковано в 1999 році. У воєнний час атаку розпочинають саме інженерні війська, вони забезпечують мотострілкам та танкістам просування вперед. Інженерні війська ― це вид Спеціальних військ Збройних сил України, які виконують завдання на фронті та в тилу під час бойових дій. Ці військові допомагають вирішувати логістичні або захисні завдання.

Водночас інженерні війська супроводжують різні підрозділи, від піхоти та моторизованих до аеромобільних та повітряних сил.

Крім того, вони одними з перших вступають у бій. Наприклад, прокладають проходи в мінних полях для просування піхоти й техніки, знешкоджують вибухові пристрої, розчищають дороги від загороджень і завалів та наводять необхідні переправи через водні перешкоди.Своєю рішучістю і хоробрістю, проявленими під час виконання військового обов’язку, вони завоювали шану і повагу, пишете яскраві сторінки доблесті і відваги у літопис бойової слави українського воїнства, ризикуючи власним здоров’ям та життям.

Дякуємо за Ваші патріотизм, мужність, за оборону нашої Батьківщини від російських загарбників! Завдяки вам Україна крок за кроком наближається до Перемоги! Слава Україні! Слава воїнам інженерних, ракетних військ та артилерії!



 





Коментарі