Вшанування Тараса Шевченка


 Уклін тобі, Кобзарю!

9 березня 2023 року Україна відзначила 209 років від дня народження видатного майстра слова, талановитого художника, славетного і величного Тараса Григоровича Шевченка (1914-1861).
Традиційно з нагоди вшанування пам’яті Великого Українця у Рахнівсько-Лісовому ліцеї з 08 по 10 березня відбулись Шевченківські дні.
Т. Шевченко вчора, сьогодні і завтра залишається у серцях українців прикладом любові до свого народу, Батьківщини. Він учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.
Невмирущій славі генія українського народу були присвячені тематичні години спілкування «Незабутній Тарас Шевченко», « Уклін тобі, Тарасе!», « Шевченко крізь віки» (5-11 класи; класні керівники), ліцеїсти взяли участь у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді ім. Тараса Шевченка; відвідали тематичну виставку у сільській бібліотеці та поспілкувались із бібліотекарями Мельник О.О., Криштофор Л.С., де мали змогу бачити видання «Кобзаря» різних років, роботи Шевченка як художника , долучилися до створення проєкту « Невідомий Шевченко»; виготовили тематичні стінгазети; переглянули презентації про життя і творчість Шевченка; брали участь у вікторині « Цікаві факти про життя Шевченка»; читали його вірші напам’ять на конкурсі читців поезій Т.Г.Шевченка; малювали ілюстрації до творів Шевченка. У холі навчального закладу також було оформлено викладку тематичної літератури та розміщено інформаційні матеріали.
Тарас Шевченко − символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і є думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Поезію Шевченка люблять усі народи. Митець , який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення і сподівання всіх народів, всіх прогресивних людей світу.
Вже більше 200 років пройшло , як перестало битися благородне, мужнє серце геніального поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка. Але світлий образ великого Кобзаря - безсмертний, як і сам народ, що породив його. Дякуємо усім, хто долучився до вшанування творчості Великого Поета!












Коментарі