День вшанування учасників бойових дій на території інших держав - 33 річниця виведення військ з Афганістану

 

День вшанування учасників бойових дій
на території інших держав

     Сьогодні всі ми відзначаємо знаменну дату – 33 річницю виведення  військ з Афганістану. Вже стало традицією разом з цією подією вшановувати всіх учасників бойових дій на території інших держав.
    З кожним роком все далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але ми не вправі викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі! Вічна пам’ять воїнам, які загинули, до кінця виконуючи свій військовий обов’язок.
    На уроках історії для учнів 11 класів було проведено онлайн-конференцію «Вони захищали ідеали демократії, права і свободи людини та європейське майбутнє» (учителі історії Філіпішина І.І. Вірник П.А.) 
На класних виховних  годинах були проведені години спілкування на тему: «Крізь пекло афганської війни», «То вічний біль, Афганістан»,  «Неоголошена війна», «Забули б люди назавжди всі війни, але Героїв не забути  нам». У шкільній  бібліотеці оформлено тематичну виставку «Афган – болить в моїй душі», де представлені фотографії, художня література, статті з газет.
    Летять, вiдлiтають у вічність роки… Роки, скільки б їх не минуло, не зітруть у народній пам’ятi імена воїнiв-афганцiв. Памятайте  ветеранів, виявляйте розуміння до тих, хто пройшов через війну,  і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках...
   Щиро вітаємо воїнів-інтернаціоналістів, членів їх сімей з днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав! Ця знаменна дата збігається з одним з найбільших християнських свят – Стрітенням Господнім. В цей день, молімося за душі полеглих братів в Афганістані, за теперішніх захисників Батьківщини! Бажаємо Вам і вашим родинам добра, миру і достатку, міцного здоров’я, наснаги, злагоди на довгі літа!
    В день вшанування учасників бойових дій на території інших держав, та у 33-у річницю завершення виведення військ із Афганістану, вшановуємо пам'ять загиблого Геннадія Ніколайчука, та висловлюємо співчуття Олені Іванівні, матері загиблого героя. Низький уклін Вам!

Коментарі