17 лютого – День спонтанного прояву доброти.


    День прояву доброти – це привід згадати про справжні цінності нашого життя. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях  повинна намагатися кожна людина і, бажано, кожного дня.
 Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов’язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили під гаслами добра об’єднати всіх людей планети – незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.
  Суть  дня полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти до всіх оточуючих. Справжня доброта не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за добро – радість інших людей.День спонтанного прояву доброти є незалежним святом, яке жодним чином не пов’язане з політикою та релігією. Водночас в цей день закликають кожну людину творити добро, оскільки воно є надзвичайно важливим для розвитку людяності та милосердя. Ще одна особливість – спонтанний характер свята. Це означає, що добро чиниться стосовно людини, яка зовсім не очікує на прояв милосердя. У День спонтанного прояву доброти можна безкорисливо надати допомогу незнайомим людям, сказати слова кохання своїм рідним та близьким.
    Ідея цього свята полягає в тому, щоб зробити світ кращим, поширивши трохи світла навколо. Підніміть настрій іншої людини своїми словами, зробіть компліменти за зовнішній вигляд – усі ці речі можуть допомогти по-справжньому допомогти тим, у кого сьогодні невдалий день.
    У низці країни 17 лютого людям дарують квіти. Таким чином, людина отримує знак уваги та прояв доброти. Без сумніву, що такий подарунок викликає почуття радості та спонукає чинити добро іншим. Це і є головною метою свята – вчитися без будь-якої користі та вигоди здійснювати хороші вчинки, даруючи собі та іншим масу задоволення. Справжня доброта, на нашу думку, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за добро – радість людей. 
    Щиро вітаємо із Міжнародним днем прояву доброти! Нехай кожен з нас подбає про те, щоб щодня роздавати добро, дарувати іншим радість і щастя, і тоді на шляху у кожного будуть зустрічатися тільки добрі люди! Тобі ж бажаємо чути від оточуючих добрі слова, і нехай Ваші мрії завжди збуваються, а душа повниться яскравими емоціями, барвистими переживаннями, а доброта завжди торжествує в  житті!

Коментарі