Всесвітній день доброти

     

      Всесвітній день доброти – міжнародний день, який відзначається щорічно 13 листопада. День доброти – чудова можливість знайти час на хороші вчинки для людей та тварин. Добро врятує світ та з’єднає народи, тому що воно закладене в людській природі, саме тому робити гарні вчинки може кожен. Творити добро зовсім не в ажко, але в результаті люди наповняться співчуттям та добротою один до одного. 

   День доброти бере свій початок з 1997 року, коли в Японії створився волонтерський «Всесвітній рух за доброту» (World Kindness Movement), котрий не мав релігійного та політичного напрямків. Спочатку в нього входили лише представники тихоокеанського регіону, але пізніше географію істотно розширили. 13 листопада 1998 року в Токіо відкрилась перша конференція Всесвітнього руху доброти, цю дату й залишили для щорічного святкування. Але офіційно Всесвітній день доброти заснували 18 листопада 2000 року на ІІІ конференції Руху доброти у Сінгапурі.Нині цей світлий день відзначається у 28 країнах, на усіх континентах. У святкуванні беруть участь США, Канада, Японія, Франція, Італія, Індія, Нідерланди, Нова Зеландія, Непал, Нігерія, Південна Корея, Сінгапур, Великобританія, ОАЄ; кожного року список країн поповнюється. Даних про офіційне святкування в Україні, на жаль, немає, але це не заважає розповсюджувати добру традицію та робити гарні вчинки.

        День доброти-це унікальне свято, яке допомагає людям проявити тепло і турботу про ближніх своїх. Всесвітній день доброти насамперед потрібен для того, щоб нагадати про мораль і людяність, про чуйність і всзаємодопомогу. Творити добрі справи насправді неймовірно легко, добро не вимірюється грошима, не вимагає багато часу і сил. З війною прийшло надзвичайно багато хвилювань і болю в життя кожного українця. Великою втіхою серед цього є бачити добро та турботу. Деякі люди задають питання чому ми не робили стільки добра один одному без війни? Та добро було завжди, просто під час війни стало більш видимим та помітним.
Тому з нагоди свята вітаємо зі Всесвітнім днем доброти, від душі бажаємо ніколи не втрачати  віри в усе хороше, завжди боротися за справедливість і милосердя, допомагати доброті правити над злом. Подаруйте добро усім хто його потребує в першу чергу.

Доброта — це проміння, що світло дарує,
Доброта, це тепло, що від серця іде.
Хоч вона і ніскілечки нам не коштує,
Та прямими шляхами у світі веде.
Доброта — це криниця з водою у спрагу,
Доброта, мов зоря у нічному путі.
Це ж вона в нас народжує силу й відвагу,
Не дає збайдужіти нікому в житті.
Доброта робить душу красиву і світлу.
Доброта — це підставлене вчасно крило.
Це вона піднімає людину до світла,
Щоб усім навкруги добре й тепло було.



   

 

Коментарі