Всесвітній день дитини!


  Всесвітній день дитини!

  Саме в цей день – 20 листопада в 1989 році була прийнята Конвенція ООН про права кожної дитини. Зазвичай сьогодні у всьому світі привертається особлива увага громадськості щодо заходів, які забезпечують дітям захист, добробут та щасливе дитинство. Діти - це найдорожче, що у нас є. Від них залежить наше майбутнє, тому кожна дія батьків, вчителів і тренерів важлива. Особистість дитини-це результат роботи дорослих, будівля, що виросла на цеглинках, закладених в дитинстві. 20 листопада відзначається Всесвітній день дитини. Ми розповімо, чому важливо привітати маленьких українців.

Непохитне право дитини – зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Також вона має право висловлювати власну думку та бути почутою. Підростаючи, юні громадяни мають право дедалі більше бути залученими у життя суспільства. 

Шановні дорослі, щодня даруйте дітям обійми та посмішки, забезпечуйте захист та допомогу. Зичте своїм синочкам та донечкам стільки любові, скільки не передбачає Конвенція ООН. Адже їхні маленькі серця потребують нашої щоденної підтримки та нескінченної любові. Пам’ятаймо, що зараз росте нове покоління українців – сильних, мудрих, розумних та креативних людей, які не тільки розбудують сучасну Україну, а й матимуть вагомий вплив на всесвітній розвиток.

Історія Всесвітнього дня дитини

Генеральна Асамблея ООН у 1954 році рекомендувала усім країнам відзначати Всесвітній день дитини. Спочатку кожна держава визначала самостійно день, коли доцільно святкувати День дитини. Тому в Україні День захисту дітей також відзначають 1 червня.Згодом, коли було ухвалено "Декларацію прав дитини" й "Конвенцію прав дитини", питання єдиної дати святкування цього дня було вирішено само собою. Тож тепер в офіційних документах ООН фігурує саме ця дата – 20 листопада.Варто зазначати, що Конвенція ООН про права дитини є основним документом, що визначає правові стандарти у сфері захисту прав дитини. В Україні вона була ратифікованою 27 лютого 1991 року.Її основна ідея – це якнайкраще забезпечити інтереси дитини. Положення Конвенції зводиться до чотирьох основних пунктів, які мають забезпечити права дітей: розвиток, виживання, захист і забезпечення активної участі в житті суспільства. Головний принцип Конвенції – визнання дитини повноправною та повноцінною особистістю у суспільстві.Метою Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості до питань, спрямованих на реалізацію заходів щодо забезпечення добробуту дітей в усьому світі. Адже діти – це найбільш вразлива частина суспільства. Серйозні суспільні проблеми, які виникають у всьому світі, є часто найбільш відчутними саме для дітей.



Коментарі